Vabilo za predstavitev Matej Šurc

Izjave ljubljanskih teritorialcev, da so pripadniki Morisa v noči na 29. junij 1991 nepooblaščeno vdrli v skladišče v Borovnici, je leta 1993 na podlagi podatkov, ki sta mu jih priskrbela anonimna vojaška informatorja, podkrepil kriminalist Jože Perko. (Matej Šurc: PREVARANA SLOVENIJA, DOMOLJUBLJE, ZAPISANO Z NIČLAMI, Sanje, 2016, stran 125 )

Ali nismo bili prevarani tudi mi, ki smo nosili glave naprodaj? Nekateri ključni voditelji, ki so se nam izneverjali že v času priprav na osamosvojitev, dokončno pa so s preprodajo orožja dokazali, da ne služijo svojemu narodu, so še danes akterji naše usode.

Odlični novinar Matej Šurc je v lanskem letu prejel za navedeno delo priznanje Društva novinarjev Slovenije Čuvaj. S svojim vztrajnim in raziskovalnim delom je razkril številne tančice skrivnosti gospodarjev vojne.

Številni takratni akterji dogajanj, poznavalci in zanimivi sogovorniki so žive priče, ki so vabljeni in bodo navzoči na predstavitvi knjige Mateja Šurca

PREVARANA SLOVENIJA, DOMOLJUBJE, ZAPISANO Z NIČLAMI

Vljudno vabljeni v četrtek, 16. marca 2017 ob 17.30 uri

v DRUŽBENI DOM GROSUPLJE, TABORSKA CESTA  1

Moderator dogajanja bo poznavalec Brane Praznik, začetek predstavitve pa nam bodo popestrile pevke BRINKE s krajšim kulturnim programom.

Zanimiva učna ura zgodovine, z vsebino povezano z današnjimi aktualnimi dogodki, je razlog, da se navedene predstavitve lahko udeležite Vi in Vaši znanci ter prijatelji.

Vstop je prost! Možen pa bo tudi nakup navedene knjige s podpisom avtorja.

Vnaprej iskrena hvala za Vašo morebitno navzočnost in posredovanje informacije zainteresiranim! 

Dostop iz smeri Ljubljane:

Za stavbo je veliko parkirišče.

Delite na socialnem omrežju!