Marjetka Popovski v Ljubljani 9. maja 2019

Za dan zmage nad nacifašizmom in dan Ljubljane je Marjetka Popovski s svojimi prijatelji sicer zaradi slabega vremena prestavila svoj koncert s Pogačarjevega trga v Center ostarelih občanov na Fužinah.

In še njena izjava: »Veš, v vsaki stvari je še nekaj boljšega. To, da je odpadlo na Pogačarjevem je prineslo to, da smo s pesmijo osrečili najstarejše, ki so bili zares borci v tistem času in so sedaj med najstarejšimi, nekateri bolani in vezani na invalidske vozičke ter nikamor ne morejo. Tako pa smo mi prišli k njim in jim polepšali dopoldan na Dan zmage in Dan Ljubljane. Mislim, da tako globoke čustvenosti na Pogačarjem ne bi občutili, čeprav verjamem, da bi bilo nepozabno. Vesela sem, da smo skupaj z nastopajočimi in mnogimi vami, ki ste prišli kot zunanji poslušalci, ustvarili prekrasne trenutke, ki si jih bomo zelo zapomnili.«

Verjemite, da je bilo res nepozabno. Doživeti, da pride navdušen starejši poslušalec na oder, zraven zapoje ter v zahvalo objame Marjetko, res ne vidimo vsak dan. Prisrčno in nezaigrano. Zunanja poslušalka poleg mene, pa je ob navdušenem ploskanju rekla, da kaj takšnega res ni pričakovala. Enkratno!

Zato iskrena zahvala vsem, ki so navedeno omogočili in seveda realizirali.

Galerija je v povezavi.

Tekst (avtentična izjava M. P.) in foto: Miloš Šonc

Delite na socialnem omrežju!