Lado Ambrožič med nami!

Na priložnostnem srečanju in druženju članov in simpatizerjev KO ZZB NOV Grosuplje , smo v soboto, 5.oktobra, v prostorih Partizanskega doma na Pristavi, gostili priznanega , dolgoletnega televizijskega novinarja, urednika in voditelja odmevnih TV oddaj mag. Lada Ambrožiča. Bil j tudi Varuh pravic gledalcev in poslušalcev , sedaj pa upokojeni član Programskega sveta RTV Slovenija.
Povabili smo ga, ker je vse svoje mladostno obdobje, do zaključka študija na tedanji FSPN, z družino živel v Stični. Kot sin legendarnega partizana, generala Lada Ambrožiča Novljana, je v prijetnem, sproščenem pogovoru, najprej na kratko povzel svojo študijsko in profesionalno novinarsko pot, pred tem pa še prijetne spomine na otroštvo, dijaška in mladostna leta v Stični in tod okoli.
Odkrito je povedal o vsem, kar je zanimalo udeležence,  tudi kritično, saj je bilo tudi njegovo obdobje, kot še danes, družbeno in medijsko velikokrat problematično. Odgovoril je tudi na nekatera vprašanja kako je gledal oče Novljan na posamezne dogodke v polpretekli zgodovini, ki so in še tudi danes delijo ljudi v Sloveniji.
Morda tudi zaradi očeta Ladovo zanimanje za novejšo zgodovino. Še kot pripravnik je bil urednik radijske oddaje Še pomnite tovariši. Dve leti po očetovi smrti je napisal odmevno knjigo Novljanovo stoletje , vmes tudi magistriral na tematiko NOB. Njegova vplivna vloga na TV Slovenija je bila zlasti v času po osamosvojitvi Slovenije velikokrat kritično ocenjevana tako z leve kot desne politične opcije.
V spominu mnogih gledalcev je Lado ostal kot odličen voditelj nepozabnih oddaj  na TV Intervju in Družinske zgodbe, za kar je prejel vse možne novinarske nagrade in priznanja.
Iz KO ZZB NOV Grosuplje

Delite na socialnem omrežju!