Koncert Partizanskega pevskega zbora

V torek, 9. aprila 2019 je Kulturno društvo Partizanski pevski zbor ob pokroviteljstvu Mestne občine Ljubljana organiziralo jubilejni koncert ob 75. obletnici Partizanskega pevskega zbora. Polna Galusova dvorana Cankarjevega doma je odmevala od partizanskih pesmi in pesmi odpora, ki jih je izvajal PPZ pod vodstvom dirigenta Iztoka Kocena.

Tudi gostujoča ansambla  Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec in Laška pihalna godba sta skupaj s Partizanskim pevskim zborom, ter solistko Gajo Sorč in harmonikarjem Brankom Sladičem prispevala k enkratnemu vzdušju v dvorani.

Navzočnost prvega predsednika Republike Slovenije Milana Kučana ter govora ljubljanskega župana Zorana Jankovića in podpredsednice ZZB NOB Slovenije Ljubice Jelušič so prispevali k slavnostnemu trenutku zbora.

Pesmi odpora in boja za svobodo so sestavni del slovenske kulture, ki jo je potrebno ne samo negovati, temveč tudi ohranjati za mlajše generacije.

Partizanski pevski zbor, ki je s svojim petjem v preteklosti širom Slovenije, pa tudi na naših slovestnostih  ZB NOB Grosuplje na Ilovi Gori in na Korinju prispeval k uspešnosti izvedbe proslav, je tako z jubilejnim nastopom ob 75. obletnici delovanja potrdil svojo umetniško, kulturno in zgodovinsko poslanstvo.

Še enkrat zahvala in čestitke tudi v imenu ZB NOB Grosuplje! In še na mnoga uspešna leta!

Galerija je v povezavi.

Tekst in foto: Miloš Šonc

Delite na socialnem omrežju!