Koncert Marjetke Popovski ob dnevu zmage

KONCERT SLOVENSKIH LJUDSKIH IN PARTIZANSKIH PESMI

 Posvečen Dnevu Zmage in Dnevu Ljubljane

MARJETKA POPOVSKI – IZOLA

LJUBLJANA, Pogačarjev trg

9. maj 2019 ob 11. uri

Na željo mnogih ljubiteljev slovenskih ljudskih in borbenih, partizanskih pesmi, bo organiziran koncert na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer bo nastopila MARJETKA POPOVSKI s svojo Spremljevalno skupino glasbenikov, pevcev in recitatorjev s Primorske, ki jo sestavljajo : Savo Kralj – kitara, bobni; Miran Pečenik – harmonika; Marko Petelin – harmonika; Igor Rojc – recitator in pevke skupine Cvet v laseh .

MARJETKA POPOVSKI je pevka in ljubiteljica slovenskih ljudskih pesmi, z vsem ponosom in žarom pa prepeva tudi partizanske pesmi. Je udeleženka številnih proslav in srečanj tako doma, kakor po Sloveniji, zamejstvu in po svetu. S kitaro pa jo že polnih 18. let srečujemo tudi v hotelu Delfin v Izoli, kjer z njo prepevamo upokojenci iz vseh krajev Slovenije.

Tokrat bo v LJUBLJANI prepevala in igrala slovenske ljudske ter partizanske pesmi in koncert posvetila 9. maju, Dnevu Zmage in Dnevu Ljubljane. Zapela bo tiste lepe slovenske ljudske pesmi od morja, Istre in Primorske, do Gorenjskih planin in prelepih Koroških gričev, do vesele Štajerske in čarobnega Prekmurja in Prlekije, objela prelepo Dolenjsko in zaplesala v Belo Krajino ter se ustavila na Notranjskem in Ljubljani, kjer bo pesem donela tudi v drugi del koncerta. Slišala se bo borbena in partizanska pesem, od Počiva jezero, Na oknu glej in Šivala je deklica zvezdo, do Bella ciao, Avanti popolo, preko Bilečanke in Kovači smo in še mnogo, mnogo drugih poznanih pesmi. Zaključek pa bo seveda pripadal ljubljanski himni – HEJ, BRIGADE in himni Primorske – VSTAJENJE PRIMORSKE !

Zato vas prisrčno vabimo, da se pridružite in da skupaj zapojemo na Pogačarjevem trgu z Marjetko Popovski in si s pesmijo polepšamo praznični dopoldan !

                      Se vidimo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani !  Vabljeni !

Delite na socialnem omrežju!