Jubilejni koncert ob 75. obletnici Partizanskega pevskega zbora

Partizanski pevski zbor je “zakon.” Odlični pevci, vedno pripravljeni na pomoč pri partizanskih slovesnostih oz. pri ZB NOB, tudi na Korinju in Ilovi Gori ter so nasploh “fejst fantje.” Za ves njihov trud se jim lahko oddolžimo z obiskom v Cankarjevem domu. Se vidimo!

Miloš Šonc

Dragi prijatelji partizanske pesmi!

Kakor verjetno že veste, praznuje Partizanski pevski zbor letos 75.
obletnico svojega obstoja.

V počastitev tega jubileja bomo v Cankarjevem domu 9. aprila organizirali koncert ob tem jubileju. To bo predvsem glasbeni dogodek, ki bo poslušalcem pričaral lepoto partizanskih, pa tudi drugih pesmi, ki jih bo poleg Partizanskega pevskega zbora izvajal kot gost Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec. V nekaterih pesmih bo oba združena zbora spremljala Laška pihalna godba, pa po dolgih letih tudi sopranistka.

Koncert bo sestavljen iz štirih sklopov: v prvem se bo predstavil Partizanski pevski zbor, v drugem PAZ Vinko Vodopivec, v tretjem Laška pihalna godba, v četrtem pa bodo skupaj zapeli in zaigrali oba zbora, sopranistka Gaja Sorč in Laška pihalna godba. V zadnjem sklopu bomo počastili tudi spomin na 75. obletnico smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha, med drugim s krstno izvedbo skladbe na njegovo besedilo.

Koncert smo objavili v januarski številki Svobodne besede. Ker je mnogi ne berejo, prosimo, da obvestite svoje člane o dogodku. Še je namreč na voljo nekaj vstopnic, ki jih prodaja Cankarjev dom v Ljubljani na blagajni. Lahko pa jih kupite tudi po spletu na naslovu

https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/koncert-ob-75-obletnici-obstoja-partizanskega-pevskega-zbora

Tovariški pozdrav,

Jožef Roškar,
Predsednik Partizanskega pevskega zbora

Delite na socialnem omrežju!