Tradicionalno srečanje na Menini planini, 6.julij ob 11.uri

View Calendar
06.07.2019 All day

Pozdravljeni.
Prisrčno vas vabimo na obisk tradicionalnega srečanja na Menini planini. Letos slavimo 74-letnico preboja brigad z Menine planine in 75-letnico osvoboditve Zgornje Savinjske doline, v soboto 6. julija ob 11.uri.

Vsem prijateljem Menine, ki to redno obiskujete in ostalim, ki boste morda prvič na tej prireditvi priporočamo uporabo manjših avtobusov do 50 sedežev in upoštevanje navodil redarjev prometa. Najboljši dostop na Menino iz Štajerske in Koroške smeri je iz Bočne, za vse ostale predlagamo dostop iz Tuhinjska doline-Golice-Okrog-Menina, kot je nakazano na karti na vabilu. Iz obeh dolin je z avtobusom okrog 45 minut vožnje. Računajte na pravočasni prihod, ker je na gorski cesti promet počasnejši.

Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Dobimo se na Menini planini!

ZB NOB Zgornja SavinjskaZdruženje borcev za vrednote NOB Grosuplje
Krajevna organizacija ZB Grosuplje
Občina Dobrepolje

V A B I T A

v soboto, 25. maja 2019 v dobrepoljsko dolino na:
pohod spominov s pričetkom ob 8:00 uri pred spomenikom v Predstrugah.
Pohodniki bodo spoznali zgodovino in lepote dobrepoljske doline. Postanki bodo pri spomenikih NOB v vaseh Cesta, Zdenska vas, Mala vas in Videm. Za dodatne informacije pokličite na 041 696 940

• na spominsko svečanost pri spomeniku z grobnico v Predstrugah s pričetkom ob 11:00 uri
Na prireditvi s kulturnim programom se bomo poklonili spominu na padle borce in talce Dobrepoljske doline in neznane borce, ki počivajo v grobnici pri spomeniku.

• na družabno srečanje pred vaškim domom na Cesti, kjer bomo obudili spomin na dan mladosti

Vabljeni vsi, ki ohranjate spomin na svoje prednike in vrednote NOB!

zemljevid poti