64. spominska prireditev Po stezah partizanske Jelovice – Dražgoše 2021

Spoštovani,

spominska slovesnost ob 79. obletnici legendarnega tridnevnega boja Cankarjevega bataljona z okrepljenimi nemškimi policijskimi in vojaškimi enotami bi morala potekati v nedeljo, 10. januarja 2021, ob 12. uri pred centralnim spomenikom NOB v Dražgošah.

Žal nam trenutne razmere omejujejo izvedbo množične prireditve v klasični obliki s pohodi in druženjem. Z željo, da bi tudi v teh okoliščinah primerno in varno obeležili ta pomembni zgodovinski dogodek, bodo v času predvidene prireditve delegacije predsednika Republike Slovenije, Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in KS Dražgoše-Rudno položile vence k spomeniku v Dražgošah. Predhodno pa bo v Dražgošah posnet slavnostni govor predsednika Zveze tov. Marijana Križmana in kulturni program z baritonistom Tonetom Habjanom in harmonikarjem Nejcem Jemcem, recitatorjema Janom Bertoncljem in Gašperjem Murnom ter Damjano Peternelj. Posnetek celotne prireditve bo objavljen na spletni strani in Facebook strani Zveze ter na Youtube kanalu, če bo mogoče, že v nedeljo, sicer pa v naslednjih dneh.

Hkrati ta dan v Dražgoše ne bodo vodili tradicionalni množični pohodi. Predstavniki  organizatorjev pohodov s Pasje ravni, čez Ratitovec, iz Soteske ter iz Tržiča se bodo predvidoma, če bodo epidemiološke razmere dovoljevale, v ožjem sestavu podali po utečenih poteh v Dražgoše.  

Združenjem, ki ste načrtovala obisk, se opravičujemo za vaš trud in sodelovanje ter vas prosimo, da obvestite krajevne organizacije in članstvo o preklicu prireditve. Prosim vas, da jih povabite k ogledu slovesnosti na spletu.

V upanju na boljše razmere bomo 65. spominsko kulturno prireditev v Dražgošah leta 2022 ponovno organizirali v običajnem obsegu.

Lep pozdrav,

generalmajor Ladislav Lipič, predsednik

Delite na socialnem omrežju!